Haugevis av gode nyheter folkens. Først så er Polkadot Viking nå på facebook – følg den hvite kaninen her! Jippi!

Etter sommersesongen var det tid for noen familieferier- jippi en gang til! Vi dro til Piemonte i Italia og nøt en fin og varm sensommer før vi dro tilbake til skikkelig høstvær i Norge. Etterpå besøkte vi svigers nordpå. Tenk å få sole seg toppløs i hagen i slutten av september i Bodø! Det varte ikke lenge, og ble det straks veldig høstete der også, men perfekt håndarbeidsvær- jippi atter en gang! (Og så var det kjempehyggelig å se så mye familie på så kort tid.)
Og til slutt, nå som sommersesongen er over jeg kan konsentrere seg om større prosjekter. Jeg jobber med litt flere ting parallelt for tiden, og neste post vil ikke handle om strikking og oppskrift, men om å sy vikingdrakt. Surprise!

Men la oss ta en titt på denne ukens mønster. Jeg har bearbeidet og omarbeidet honninghalsmønsteret fullstendig for å tilpasse det til Mari-garnet og også for å gi dere en tredje halsvariant hva gjelder størrelse og type. Dette er en lang og smal hals. Du kan brette den i midten, da vises mønsteret bedre.

ny honninghals på pinnene - i bella Italia!
ny honninghals på pinnene – i bella Italia!

Ved første jeg ikke falle mye for skummel gul farge, men som jeg har lagt merke til før-du kan ikke dømme en telespinn garn før den har blitt vasket ordentlig. Denne gangen er det gjort en stor forskjell! Den gule er mye mer lys og varme nå, og virkelig skinner et lys i denne grå tåke fall vær.

ferdig strikket og vasket - for en forskjell!
ferdig strikket og vasket – for en forskjell!

Runde 1: Legg opp 80 masker på pinnestørrelse 6 mm.

Runde 2-5: Bytt til 5 mm. Strikke vrangbord (2 rett, 2 vrang) i fire omg.

Runde 6-7: Strikk vrang i 2 omg.

Runde 8-15: Strikk 8 omg slik * løft 2 masker løst av, strikk 6 masker rett * gjenta til slutten av runde 15.

Runde 16-17: Strikk vrang i 2 omg.

Runde 18-23: Strikk 8 omg slik * strikk 4 masker rett, løft 2 masker løst av, strikk 2 masker rett* gjenta til slutten av runde 23.

Runde 6-23 er en rapport. Gjenta rapporten 7 ganger totalt, slik at du har 14 runder med honningkuber.

Runde 131: Strikk vrang i 2 omg.

Round 132-137: Strikk vrangbord i 4 runder og fell løst av.

brettet i midten
brettet i midten

Husk å vaske og dampe plagget til slutt og strekk det i form mens det er fuktig. Garnet vaskes ikke etter spinning og får derfor sin endelige farge og mykhet etter den første vasken. Håndvaskes på 30 grader.

Den ferdige sirkel skjerf er tilgjengelig her gjennom min etsyshop Polkadot Viking.

Advertisements