Sjefen min ga meg en liten utfordring her om dagen: Kan du lage et mønster for Mirasolgarnet?” Selvfølgelig tok jeg imot utfordringa. Mirasolgarnet er for tiden på tilbud på Veveriet, så her kan man gjøre et kupp og få inspirasjon til en kul ny vinterlue.

Etter å ha blitt hekta på spiralmønsteret jeg oppdaget nylig, bestemte jeg meg for å lage en løstsittende one-size-fits-all lue.

Den er laget av 110gr 100% alpakkagarn, noe som betyr at det er supermykt (og kløfritt), varmt og elastisk. Ved å strikke med dobbel tråd, ble lua tung nok til ikke å fly av gårde, men sitter komfortabelt på hodet. Det er god plass for både hår og styling, mens ørene holder seg gode og varme.

“snudd” snurrelue

Mønsteret på baksiden er også veldig pent og ser ganske uvanlig ut, derfor passet jeg ekstra godt på at lua kan brukes fra begge sider, slik at du kan velge hvilken side du skal ha ytterst.

snurrelue
snurrelue

Mønsteret går som følger:

Legg opp 90 masker på en 40 cm lang rundpinne på 6 mm.

Strikk vrangbord i tre runder (en rett, en vrang).

Ta et kast og strikk de to neste maskene rett sammen. Fortsett med dette helt til “slangen” er ca. 26 cm lang.

De to siste rundene strikker du hele tiden to masker rett sammen. Trekk garnet gjennom de resterende maskene og stram til. Ha litt ekstra garn til overs og kutt. Bruk en nål til å avslutte. Kontroller at tråden er så usynlig som mulig ved å “strikke” frem og tilbake i maskene med nåla (slik at tråden ikke kommer ut av seg selv igjen).

Husk å vaske og dampe plagget til slutt og strekke det i form mens det er fuktig. Garnet vaskes ikke etter spinning og får derfor sin endelige farge og mykhet etter den første vasken. Håndvaskes på 30 grader.

“snudd” snurrelue

Gjør det samme med starttråden og voilà! Din snurrelue er ferdig!

fra toppen
fra toppen
Advertisements